Rob van den Bor 2016
Mina
FAMILIE VAN DEN BOR Home Home Genealogie Genealogie Cornelis Cornelis Overig Overig Galerie Galerie Contact Contact Logboek Logboek Webmaster Webmaster

Wilhelmina Elisabeth (Mien)

Wilhelmina Elisabeth (Mien), geb. te Den Haag op 2 jul 1912 geboorte- aangifte 3 jul 1912, ged. te Den Haag Ds Vermaat op 25 aug 1912 Groote Kerk, woont Guido Gezellestraat 20 's‑Gravenhage op 24 dec 1937, ovl. te Den Haag op 16 jul 1997, begr. te Rijswijk (ZH) op 21 jul 1997.

Herinneringen aan tante Mien

Als kind gingen we elke zondag op bezoek bij de grootouders, die van mijn beide ouders in de Guido Gezellestraat woonden. Eerst bij de een en daarna bij de ander. Bij de “borretjes” was het smiddags een zoete inval. Altijd waren er meerdere ooms en tantes en neefjes en nichtjes. Op zaterdag ging ik wel eens alleen langs en dan was tante Mien bezig in de keuken met het bakken van kaantjes; de hele keuken rook ernaar. Ook met wassen en strijken was ze niet met de tijd meegegaan. Er stond nog een wastobbe in de schuur en strijken deed ze met zware ijzeren bouten die eerst op het fornuis heet werden gemaakt. Ik kwam er graag en kon altijd een boterham meeeten of een glaasje limonade krijgen. Er werd veel thee gedronken , wel met melk en veel suiker. Tante Mien had geen behoefte aan reizen, zelfs niet in Nederland. Ze kwam nooit buiten haar geboorteplaats Den Haag.    

Ongehuwd

Wilhelmina Elisabeth is ongehuwd overleden. Rob van den Bor, april 2015

www.rvandenbor.nl

Geboorte-inschrijving

Vaccinatie bewijs

Herinneringen  vervolg

Mina nam na het overlijden van haar moeder het huishouden over. Zij zorgde voor haar vader en jongere broer Arie en zus Nettie, die ook nog thuis woonden.